Integrale controle op bedrijventerrein Voorschoten

Gemeente Voorschoten, Omgevingsdienst West-Holland, Liander, NVWA Natuur en Milieu, het HEIT en de politie hebben gezamenlijk op dinsdag 27 augustus 2024 een integrale controle uitgevoerd op een bedrijventerrein aan de Leidseweg. In totaal werden negen ondernemingen en tien opslagboxen gecontroleerd op de naleving van verschillende wet- en regelgeving. Ook werden er twee honden ingezet voor de opsporing van gevaarlijke chemische en explosieve stoffen.

Uit de controle is gebleken dat verschillende bedrijven milieuregels overtreden. Zo werden onder andere brandbare en milieuverontreinigende stoffen niet op de juiste manier opgeslagen. De Omgevingsdienst gaat hierop toezien en handhaven. De gemeente heeft één keer vermoedelijke illegale bewoning geconstateerd. Liander heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom.

Integrale controle

Integrale controles worden uitgevoerd door het bestuurlijk interventieteam van gemeente Voorschoten en vinden veelal onaangekondigd plaats. De controles zijn bedoeld om onder meer bouw- en brandveiligheid, milieuvoorschriften en naleving van het bestemmingsplan na te gaan. Ook wordt er gecontroleerd of er gevaarlijke stoffen worden opgeslagen, zoals grondstoffen voor synthetische drugs of explosieve stoffen in illegaal vuurwerk. Deze controles dragen bij aan het verbeteren van de veiligheid én een eerlijk ondernemersklimaat. De controles zijn onderdeel van de aanpak van ondermijning door gemeente Voorschoten. Als er ondermijnende criminaliteit wordt geconstateerd, wordt daar direct op doorgepakt.

Verdachte situatie

Ziet u een verdachte situatie of heeft u een vermoeden van ondermijnende criminaliteit? Meld het bij de politie via 0900-8844 of via 112 bij spoed. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.