ODWH ondertekent Green Deal voor duurzame zorg

Samen met Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) woensdag 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ getekend. Hiermee maken 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven (nieuwe) afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken. Inzet is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers. Cees van Mullem tekende deze ‘deal’ voor ODWH.

Minister Bruno Bruins Bruins: ‘De zorg werkt hard om mensen beter te maken maar is tegelijkertijd nog een grote vervuiler. Milieuvervuiling leidt wereldwijd tot ziekte, vroeggeboortes en sterfte. Die tegenstrijdigheid willen we aanpakken. Het bewustzijn en enthousiasme om mee te werken aan duurzame zorg groeit gelukkig snel. Daar wordt iedereen beter van’.

Het initiatief voor deze Green Deal Zorg komt van alle brancheorganisaties van curatieve zorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheids- en gehandicaptenzorg en hun individuele leden. Zij voelen zich verantwoordelijk voor het treffen van de noodzakelijke maatregelen, want de zorgsector is medeveroorzaker van milieuvervuiling en klimaatverandering.

ODWH één van de initiatiefnemers van een lokale Green Deal Zorg waaraan veel zorgorganisaties in onze regio zich verbonden hebben. ODWH ondersteunt deze organisaties in het verduurzamen en op deze manier geven zij ook invulling aan hun wettelijke verplichtingen in het kader van energiebesparing. Deze Green Deal gaat weer een stap verder in dit proces en daarom ondertekende ODWH ook.

GD
Foto: Paul Lagro/Radboudumc

 

 

Uitgelicht

Zoeken