Energiescans MKB en maatschappelijke instellingen

Als bedrijf bent u continu bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt óók genoeg te besparen. Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en hoe pakt u dat aan? De gemeente en Omgevingsdienst West-Holland helpen u hier graag bij en bieden u een gratis energiescan aan.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij uw bedrijf langs en brengt samen met u uw huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt u inzicht in uw huidige energieverbruik, energiestromen en uw energielabel. Na deze scan ontvangt u een advies op maat waarin onder andere staat; hoe u uw huidige technische installaties kunt optimaliseren, welke relevante maatregelen u kunt nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. Ook wordt uw contract met uw energieleverancier bekeken en krijgt u hier advies over. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

Voor wie?

De energiescans worden aangeboden aan MKB bedrijven en maatschappelijke instellingen uit de onderstaande gemeenten. Hieronder vindt u een lijst met deelnemende gemeenten en eventuele specificaties van de bedrijven per gemeente.
In het najaar van 2018 stellen de gemeenten Kaag en Braassem, Leiderdorp, Nieuwkoop en Noordwijk ook energiescans beschikbaar. Wilt u hierover op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mail naar duurzaam@odwh.nl.

Gemeente

Voor wie?

Gemeente Hillegom

Zomer 2018 wordt hier meer over bekend

Gemeente Katwijk

Zomer 2018 wordt hier meer over bekend

Gemeente Lisse

Zomer 2018 wordt hier meer over bekend

Gemeente Noordwijkerhout 

Zomer 2018 wordt hier meer over bekend

Gemeente Teylingen

Zomer 2018 wordt hier meer over bekend  

Gemeente Zoeterwoude

MKB bedrijven

*‘MKB bedrijf: een bedrijf, zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enz. Bedrijven met een midden energieverbruik welke tussen 5.000 m3 en 75.000 m3 gas en/of tussen 10.000 kWh en 200.000 kWh per jaar verbruiken.‘

Energiescan, advies op maat en monitoring energiegegevens

De gemeenten bieden energiescans van twee adviesbureaus aan: 
- Klimaatroute; een energiescan en een advies op maat 
- Energiepartners; een energiescan en een advies op maat en een tweejarige monitoring van energiegegevens

Voor deze monitoring heeft u een slimme meter nodig. Heeft u deze nog niet, dan zorgt het bedrijf die de energiescan bij u afneemt dat er een slimme meter geplaatst en gekoppeld wordt. De kosten voor de aanschaf en plaatsen van de slimme meter zijn voor uzelf.

Gratis

Deze energiescan is voor u gratis. Hij is echter niet vrijblijvend, als tegenprestatie verwachten wij dat u actief met de energiescan aan de slag gaat. De kosten voor de eventuele aanschaf van de slimme meter zijn voor uzelf.

Aanmelden

Wilt u in aanmerking komen voor een gratis energiescan? Meld u dan aan via het digitale aanmeldformulier.Vervolgens zal één van de energieadviesbureaus contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de scan bij u op locatie.
Kiest u voor een energiescan met monitoring dan moet u voor een volmacht ondertekenen. Deze kunt u hier downloaden. Zorg dat u deze digitaal (ingevuld en ondertekend) klaar heeft staan voordat u begint met uw aanvraag.

Een dergelijke scan duurt tussen de één en drie uur, waarbij het u vrij staat om alles aan te kaarten op het gebied van energie en besparing. In overeenstemming met u, wordt dan een op maat gemaakt adviesrapport opgesteld.

Meld u snel aan, want op=op!

Meer informatie?

Heeft u vragen over het project? Dan kunt u contact opnemen met het team Duurzaam via 071-4083300 of duurzaam@odwh.nl.

Heeft u vragen over de energiescan? Dan kunt contact opnemen met:

De Omgevingsdienst krijgt ook inzage in het dit adviesrapport. De gegevens hieruit kan de dienst gebruiken voor haar eigen toezicht op de Wet milieubeheer (Wm), om zo zien welke maatregelen u al getroffen heeft om aan de Wm te vodoen. Hierdoor hoeft u deze gegevens niet opnieuw aan te leveren aan de Omgevingsdienst.  

Uitgelicht

Zoeken