Energiescans MKB

Als bedrijf bent u altijd bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt óók genoeg te besparen. Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en hoe pakt u dat aan? De gemeente en Omgevingsdienst West-Holland helpen u hier graag bij en bieden u een gratis energiescan aan.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij uw bedrijf langs en brengt samen met u uw huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt u inzicht in uw huidige energieverbruik, energiestromen en uw energielabel. Na deze scan ontvangt u een advies op maat waarin onder andere staat; hoe u uw huidige technische installaties kunt optimaliseren, welke relevante maatregelen u kunt nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. Ook wordt uw contract met uw energieleverancier bekeken en krijgt u hier advies over. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

Voor wie?

De energiescans worden aangeboden aan MKB bedrijven* uit de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk en Zoeterwoude. Hieronder vindt u een lijst met deelnemende gemeenten en eventuele specificaties van de bedrijven per gemeente.

Gemeente

Voor wie?

Gemeente Hillegom

Alle MKB bedrijven

Gemeente Kaag en Braassem

Maatschappelijke instellingen

Gemeente Leiden

Alleen winkels

Gemeente Leiderdorp

Alle MKB bedrijven en Maatschappelijke instellingen

Gemeente Nieuwkoop

Alle MKB bedrijven

Gemeente Noordwijk

Alle MKB bedrijven

Gemeente Zoeterwoude

Alle MKB bedrijven

 

*‘MKB bedrijf: een bedrijf, zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enz. Bedrijven met een midden energieverbruik welke tussen 5.000 m3 en 75.000 m3 gas en/of tussen 10.000 kWh en 200.000 kWh per jaar verbruiken.‘

Energiescan, advies op maat en monitoring energiegegevens

Bij alle gemeenten, behalve Leiden, is er naast een energiescan en een advies op maat, een tweejarige monitoring van energiegegevens inbegrepen. Voor deze monitoring heeft u een slimme meter nodig. Heeft u deze nog niet, dan zorgt het bedrijf die de energiescan bij u afneemt dat er een slimme meter geplaatst en gekoppeld wordt. De kosten voor de aanschaf en plaatsen van de slimme meter zijn voor uzelf.

Gratis

Deze energiescan is voor u gratis. Hij is echter niet vrijblijvend, als tegenprestatie verwachten wij dat u actief met de energiescan aan de slag gaat. De kosten voor de eventuele aanschaf van de slimme meter zijn voor uzelf.

Aanmelden

Wilt u in aanmerking komen voor een gratis energiescan? Meld u dan aan via het digitale aanmeldformulier. Vervolgens zal één van de energieadviesbureaus (voor Leiden is dat Klimaatroute en voor de overige gemeenten is dat Energiepartners) contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de scan bij u op locatie.

Een dergelijke scan duurt tussen de één en drie uur, waarbij het u vrij staat om alles aan te kaarten op het gebied van energie en besparing. In overeenstemming met u, wordt dan een op maat gemaakt besparingsadvies opgesteld.

Meld u snel aan, want op=op!

Meer informatie?

Heeft u vragen over het project? Dan kunt u contact opnemen met het team Duurzaamheid via 071-4083100 (tussen 9:00 en 12:00 uur) of duurzaam@odwh.nl.

Heeft u vragen over de energiescan? Dan kunt contact opnemen met:

Uitgelicht

Zoeken